کنترل پسماند
صفردرود بر شما سبز اندیش عزیز،
هر زمان که زباله ای را دور می اندازیم به این فکر کنیم که “دور” کجاست؟ و آیا این “دور” هم زمانی پر از زباله نخواهد شد؟
زباله
به هرحال باید زباله هایمان را کاری بکنیم تا از شرشان خلاص شویم. در غیر این صورت می شویم مثل فردی که تمام خانه اش از زباله پر شده است.
خوب راه حل چیست که بتوانیم این “دور” را کمتر به مخاطره بیندازیم و اصولاً زباله کمتری به سایت های دفن زباله وارد شود. راه حل خیلی ساده است و تغییرات کوچک در نحوه زندگی ما می تواند باعث تولید کمتر زباله شود. این راه حل ها از 3 کلمه انگلیسی که اول همه آن ها با حرف R شروع می شوند، اقتباس شده است (Reduce, Reuse, Recycle یا در فارسی با سه حرف “ب” مشخص می شود (بازکاهی، باز مصرف، بازیافت)
اولین کار این است کمی در خریدهایمان دقت کنیم و از تجمل گرایی و مصرف گرایی بپرهیزیم. یعنی خوب فکر کنیم ببینیم به آن کالا احتیاج داریم یا خیر. نبود آن کالا زندگی مرا به مخاطره می انداز؟ اگر جواب مثبت است باز دقت کنیم و کالاهایی را خرید کنیم که بسته بندی کمتری دارند یا در صورت امکان از وسایل دسته دوم استفاده کنیم. هم به زمین کمک کرده ایم هم به جیب خودمان. چون اصولاً تولید کنندگان کالا عاشق چشم و ابروی مصرف کننده نیستند و هزینه بسته بندی اضافه تر را از ما می گیرند.
دومین کار این است که تا جایی که امکان دارد از وسایلی که به نظر می رسد کارایی ندارد مجدد استفاده کنیم (باز مصرف) مثلاً می شود از یک لامپ سوخته یک گلدان زیبا ساخت یا زباله های تر خانگی مثل پوست میوه و سبزی ها را تبدیل به یک کود غنی و عالی کرد.
و سومین راه، بازیافت است. شاید بازیافت مواد برای ما غیر ممکن باشد اما می توانیم این کار را به کاردانش بسپاریم و فقط به آن ها کمک کنیم یعنی موادی که امکان بازیافت دارند را از مبدأ که منزل ماست تفکیک کنیم. شیشه و قوطی های فلزی و کاغذ و پلاستیک ها زباله هایی هستند که به راحتی بازیافت می شوند.
ما معتقدیم زمین مادر خوب همه ما شایسته قدردانی و کمک است.
سبز باشیم