تغذیه چیست؟
صفر
غذا به ماده جامد یا مایعی گفته می شود که بعد از خوردن و هضم شدن ایجاد حرارت و انرژی کرده و موجب ترمیم بافتها، رشد و نمو و تنظیم اعمال حیاتی می گردد.
تمام موجودات زنده برای آنکه بتوانند به زندگی خود ادامه دهند ،احتیاج به غذا دارند. خواه این موجود زنده انسان باشد یا یک حیوان و یا حتی یک موجود بسیار کوچک ذره بینی مانند میکروب و…..
از طرفی هر روز تعدادی از سلولهای بدن می میرند و باید سلول های تازه جای آنها را بگیرند برای این منظور باید سلول ها مواد لازم را از غذا بدست آورند. همچنین حفظ گرمای طبیعی بدن که در موقع سلامت همیشه ثابت است، مبارزه با میکروب ها و عوامل بیماری زا، رشد روزانه مو و ناخن، کار قلب و دستگاه تنفس، حرکات بدن، قدرت کار و فعالیت انسان و حتی کارهای فکری هم در گروی دریافت کافی مواد غذائی می باشد.
نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد. احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور می کند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.
معمولا غذائی که انسان مصرف می کند از مواد مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
مواد قندی و نشاسته ای یا کربوهیدراتها و مواد چربی که انرژی زاهستند و انرژی روزانه را تامین میکنند، مواد پروتئین جهت نگهداری و ترمیم بافتها و ساختتن بافت های جدید لازم است، ویتامین و مواد معدنی و آب انرژیزا نیستند -کالری ندارند- ولی برای رشد طبیعی مورد نیاز میباشند. دریافت ناکافی آنها باعث بروز کندی رشد، اختلالات خونی وعدم استحکام استخوانها میشود.
تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر میسازد و به تندرستی و طول عمر میانجامد، بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی میگردد. و باید بدانیم که تغذیه صحیح و مناسب تغذیهای است که سازگار با محیط زیست باشد. یعنی علاوه بر تامین نیازهای بدن کمترین آسیب را به طبیعت بزند. در آینده نزدیک مطالبی را در این خصوص در این وبگاه خواهید خواند.
منابع:
http://fa.wikipedia.org
www.daneshnameh.roshd.ir