طرز تهیه دمپخت کازرونی بدون گوشت
یکمواد لازم:
کلم قمری(سنگی) 2 عدد
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
شوید ۱ پیمانه
برنج 2 پیمانه
پیاز ۱ عدد
رب گوجه یک قاشق غذا خوری
نمک،فلفل، ادویه و پودر لیمو عمانی به اندازه لازم
طرز تهیه:
این غذا یکی از غذاهای سنتی شهر کازرون محسوب می شود. اونموقع ها که من کوچک بودم یک همسایه کازرونی داشتیم که هر موقع این غذا رو درست می کرد یک بشقاب هم برای ما می آورد.هنوز هم وقتی این غذا رو درست می کنم یادی از آن همسایۀ قدیمی و آن دوران می کنم…
خوب برای درست کردن این غذا اول لوبیا را بهمراه کلم قمری هایی که آن ها را بصورت مکعبی خورد کرده ایم می پزیم.کلم قمری را نباید خیلی ریز خورد کرد باید اندازه ای باشد که در غذا کاملا مشخص باشد.
پیاز را در قابلمه تفت می دهیم و یک قاشق رب گوجه هم به همراه آن سرخ می کنیم.حالا لوبیا،کلم های پخته شده و شوید را بهمراه ادویه،فلفل،نمک و پودر لیمو عمانی به آن اضافه می کنیم و به مقدار لازم در قابلمه آب میریزیم تا شوید هم بهمراه آنها کمی قل بخورد.اندازه آب باید قدری باشد که می خواهیم برنج را دمی درست کنیم.بعد از اینکه همه مواد با هم کمی قل خوردند برنج را هم به بقیه مواد اضاقه می کنیم و چند بار هم می زنیم تا ته نگیرد. بعد از اینکه آبش رو خورد می گذاریم تا دم بیاید.
واقعاً اینقدر این غذا پر ملات است که دیگر جایی هم برای داشتن گوشت ندارد. کلم قمری ضد سرطان ریه و لوزالمعده است و دارای ویتامین های A, B, B6وC و همینطور دارای مقادیر قابل توجهی کلسیم ،گوگرد، ید، پتاسیم و منیزیم است از کلم قمری برای درمان سنگ کلیه نیز استفاده می کنند.اگه همه مواد را در خانه دارید شما هم این غذای خوشمزه را امتحان کنید.نوش جان
احسان محبوب
خیلی خوب بود و عالی