• خانه
  • انسان سبز
    • تغدیه سبز
    • پسماند
    • زندگی سبز
    • کاهش مصرف مواد و انرژی
    • پیشنهادهای سبز
    • خبرهای سبز
  • زمین سبز
    • آب
    • گرمایش زمین
    • تنوع زیستی
    • اکوسیستم
    • گونه های در خطر انقراض
  • محصولات سبز
  • نشر سبز
    • انتشارات
    • جمله های سبز
  • دانلودهای سبز
  • پیوندهای سبز
  • تماس با ما

سبز باشیم - SSWRVOE

    • آخرین نوشته‌ها

      چه خیر؟

    • روز جهانی اقیانوس ها ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) با شعار «اقیانوس‌های ما، آینده ما«

      خرداد ۱۸, ۱۳۹۶

    • طبیعت گردی مسئولانه

      اردیبهشت ۲۵, ۱۳۹۶

    • نظرها

      آخرین نطرها

    • «یک ایرانی آگاه» در:

      یوز ایرانی، سریع ترین و کم یاب ترین

    • «بهاره قادری» در:

      چرخه آب چیست؟

ردّپای تغذیه بر محیط زیست

صفر
  • در انسان سبز · تغدیه سبز
  • — ۱۸ شهریور, ۱۳۹۴ at ۱۰:۰۶ ب.ظ

از بدو پیدایش انسان بر روی کره خاکی، جستجو برای دستیابی به غذا ومبارزه برای زنده ماندن امری حیاتی بشمار می‌آمده.IMAGE634815714527498946

بشر نخستین می‌دانست که تنها زمین است که می‌تواند با گشاده دستی وسخاوت‌، غذای او را تأمین نماید‌؛ لذا برای قرن‌های متمادی انسان و طبیعت درتعادلی پایدارقرار داشتند‌.

اما با گذر بشر از انقلاب صنعتی و دستیابی به انواع ابزار‌، ماشین‌آلات‌، ترکیبات شیمیایی و سلاح، انسان راه خود را کج نمود و از محیط زیست و طبیعت فاصله گرفت و بر او تسلط یافت‌.

سرعت و شتاب بشر در بهره‌برداری از منابع زمین به قدری بوده که مادر زمین هرگز توان بازسازی و بازآوری آنچه از دست داده را نیافت‌. انسان خردمند هیچگاه توان تاب آوری و زیست پالایی کره زمین را محاسبه ننمود و محدودیت‌های آنرا نپذیرفت‌؛ افسارگسیخته به پیش راند و فقط به تولید بیشتر، ثروت بیشتر و رفاه بیشتر توجه نمود.

جنگل‌ها و مراتع را به کشتزار بدل نمود‌. رودهای خروشان را پشت سدّها به دام انداخت. در خلقت بی همتای گیاهان و جانوران دست برد‌. با چراندن بی‌رویه دام‌ها به بیابان‌زایی دامن زد‌. آب‌های زمین را با سموم و کودهای شیمیایی آلوده نمود و این‌همه فقط برای یک چیز بود‌؛ تولیدغذا‌!

آیا این‌همه افزایش تولید و بهره‌کشی از ذخائر زمین پاسخی بود به رشد فزاینده جمعیت، یا تلاشی کور بود برای رسیدن به خودکفایی‌؟

آیا برای برآورده کردن نیاز طبیعی و ضروری بدنمان مجبور به تولیدات گوناگون و فراوان شدیم یا می‌خواستیم سبد غذایی‌مان را نشان برتری اجتماعی و فخر فروشی قرار دهیم؟ یا اینکه شاید نادانسته و ناخواسته فریب تولید‌کنندگان را خورده و در دام مصرف‌گرایی گرفتار آمدیم‌؟302880_164

سلامتی ما در گرو خوردن غذایی سالم، متعادل و متنوع است اما امروزه تغییر روش زندگی و نوع نگرش ما به آنچه می‌خوریم باعث بر هم خوردن تعادل حساس طبیعت شده و در پی آن سلامت انسان‌ها و پایداری محیط زیست هردو به خطر افتاده‌.

به نظر می‌رسد تنها راه حل نجات انسان‌ها از بد‌غذایی و تخریب طبیعت‌، پی بردن به نیاز واقعی بدن به غذا و بازنگری شیوه‌های تهیه و تولید و مصرف خوراکی هاست‌.

wormanic.com_7

بیاندیشیم قبل از اینکه بخوریم تا به حفظ طبیعت کمک نماییم‌.

نویسنده: سامان خادم

Share

پست های مرتبط

  • معرفی سایت‌های گیاهخواری
  • پسماند۱
  • تندرستی با تغذیه درست
  • روشهای صرفه جویی در مصرف انرژی ، آب ، برق ، گاز

پاسخ دهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • نوشته‌ی قبلی با چند سمن محیط زیستی آشنا شوید:
  • نوشته‌ی بعدی شعار روز جهانی لایه اوزون؛ لایه اوزن تنها سپر حفاظتی بین شما و پرتو زیانبار فرابنفش
    • آخرین نوشته‌ها

      • روز جهانی اقیانوس ها ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) با شعار «اقیانوس‌های ما، آینده ما«
      • طبیعت گردی مسئولانه
      • #جنگلانه۱۳۹۵
      • #نیایش_برای_زمین
      • ۹ شهریور روز یوزپلنگ ایران
    • سبز باشیم به یک زندگی دوستدار محیط زیست می اندیشد و راهکارهایی
      را برای بهبود شیوه ی زندگی و سبزتر زیستن ارائه و توسعه می دهد.
      ما به یک سیاره زیبا و سبز می اندیشیم.

    • آخرین نوشته ها

      • روز جهانی اقیانوس ها ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) با شعار «اقیانوس‌های ما، آینده ما«
      • طبیعت گردی مسئولانه
    • سبز باشیم

      • خانه
      • انسان سبز
      • زمین سبز
      • محصولات سبز
      • تماس با ما
    • خانه
    • انسان سبز
    • زمین سبز
    • محصولات سبز
    • تماس با ما

    کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سایت «سبز باشیم» می‌باشد.